ONZE KOFFIE

Bij Dunkin’ draait alles om koffie. Onze koffietraditie gaat al meer dan 67 jaar terug.

We zijn trots op onze koffie en we weten dat onze gasten net zo’n passie voor koffie hebben als wij. Onze gasten weten dat ze bij Dunkin’ terecht kunnen voor een goede, snelle kop koffie in een vriendelijke en gastvrije omgeving. En dat voor een uitstekende prijs.

We willen zorgen dat elke kop even goed is. Daarom hebben we strenge kwaliteitsprocessen. We gebruiken voor onze koffie 100% Arabica-bonen. Ook hebben we onze eigen koffiespecificaties, waardoor onze koffie binnen de branche wordt beschouwd als koffie van topkwaliteit. De koffie wordt specifiek gemalen en verwerkt voor Dunkin’, op basis van de specificaties voor DDQ (Dunkin’ Donuts Quality). Door het jaar heen werken we met koffie uit Brazilië, Colombia, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua en Peru. We willen onze koffie ook duurzaam inkopen. Daarom werken we samen met organisaties als de Rainforest Alliance. Zo zorgen we dat er ook op de lange termijn koffie geleverd kan blijven worden en dat dit ten goede komt aan de gemeenschappen waar de koffie wordt verbouwd.

KOFFIE VAN DUNKIN’: VAN PLANT TOT KOPJE

Heb je je ooit afgevraagd wat het verhaal achter jouw kop koffie is en hoe die uiteindelijk bij jou terecht is gekomen? Bij Dunkin’ heet dat het ‘Tree-to-Cup’-proces, ofwel: het complete traject van plant tot kopje. Tree-to-Cup is een kwaliteitsproces voor het inkopen van koffie, dat begint op de koffieplantage en eindigt bij de koffie die je bij ons in het restaurant bestelt. Hieronder vertellen we je in sneltreinvaart hoe koffie van Dunkin’ wordt gemaakt.

 • VERBOUWEN

  Voor onze koffie werken we samen met lokale koffieplantages. We gebruiken alleen 100% Arabica-bonen van de hoogste kwaliteit.

 • PLUKKEN

  Koffiebonen zijn de zaden van de koffieplant, ook wel bessen genoemd. Deze groeien in meer dan 60 landen aan bomen. Een ervaren plukker kan per dag tot wel 100 kilo koffiebessen plukken.

 • VERWERKEN

  Omdat koffiebonen de zaden van de koffievrucht zijn, moet deze vrucht eerst worden verwerkt om bij de boon te komen. Nadat de boon uit de bes is gehaald, worden de groene koffiebonen schoongemaakt en vervolgens ingedeeld aan de hand van een aantal kwaliteitscriteria, zoals hun grootte en hun kleur.

 • MELANGEREN

  Voor een perfecte, evenwichtige kop koffie vermengen we verschillende soorten bonen met elkaar. Dit geeft elke kop koffie een dieper, rijker en complexer profiel, terwijl de zachte finish behouden blijft.

 • ROOSTEREN

  Het roosteren is het magische proces waar alles om draait. De bonen veranderen zowel in scheikundig als in fysiek opzicht. De bonen worden gelijkmatig geroosterd, en de kleur verandert hierbij van groen naar geel en vervolgens naar bruin. Als de bonen bruin beginnen te worden, karamelliseert de suiker in de bonen, waarbij de zachte, zoete smaak van de koffie naar voren komt.

 • PROEVEN

  Dunkin’ Donuts heeft een compleet Coffee Excellence Team dat alle koffieproducten grondig test met alle zintuigen. Dit team van koffie-experts doet er alles aan om te zorgen dat de koffie van Dunkin’ Donuts altijd voldoet aan onze hoge kwaliteitsstandaarden.

 • KOFFIE ZETTEN

  Nu hebben we zorgvuldig geselecteerde koffie die voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden, klaar om te worden gezet. En ook daarbij laten we niets aan het toeval over. Aan elk detail in onze restaurants is gedacht. De temperatuur en de hoeveelheid water, de duur en de consistentie bij het malen en de duur van het zetten zelf. Onze koffie wordt de hele dag door zó gezet dat elke kop vers is.

 • SERVEREN

  Bij Dunkin’ weten we dat een zachte, lekkere kop koffie van consistente kwaliteit geen vanzelfsprekendheid is. Daarom doen we er alles aan om te zorgen dat onze klanten daar wél op kunnen vertrouwen. Bij ons weet je één ding zeker: als de koffie ergens in het proces niet voldoet aan onze standaarden, komt hij niet in jouw kopje terecht.

Koffiebonen Dunkin' Donuts

WIJ STEUNEN KOFFIEPLANTAGES EN LOKALE GEMEENSCHAPPEN

Behalve voor kwaliteit hebben we ook veel aandacht voor een duurzame inkoop van onze koffie. Daarnaast willen we binnen ons koffieportfolio werken met gecertificeerde producten. Zo bestaan onze espresso’s al sinds 2004 voor 100% uit gecertificeerde koffiebonen, zowel in de VS als daarbuiten.

We werken sinds 2010 samen met de Rainforest Alliance. Hierbij hebben we al $ 310.000 gedoneerd aan projecten die zich richten op het behouden en uitbreiden van koffie- en theeplantages over de hele wereld. Een Rainforest Alliance-certificaat staat voor duurzaamheid op economisch, sociaal en milieugebied. Boeren doen hierbij kennis en vaardigheden op waarmee ze hun productiviteit kunnen verhogen, de kwaliteit van hun producten kunnen verbeteren en waarmee ze zelf kunnen onderhandelen op de internationale markt.

Rainforest Alliance Certified Dunkin Donuts

Producten met het Rainforest Alliance Certified™-zegel zijn afkomstig van – of bevatten ingrediënten die afkomstig zijn van – Rainforest Alliance Certified™-plantages of -bossen. Deze plantages en bossen worden beheerd op basis van strikte sociale, economische en milieucriteria die als doel hebben om het wild te behouden, bodem en waterwegen veilig te stellen, werknemers, hun gezinnen en lokale gemeenschappen te beschermen en het levensonderhoud van mensen te verbeteren. Het uiteindelijke doel: echte duurzaamheid voor de lange termijn.

In de VS verkopen we 100 procent Rainforest Alliance Certified™ Espresso, 30 procent Rainforest Alliance Certified™ Dark Roast Coffee op landelijke basis en 30 procent Rainforest Alliance Certified™ Green Tea op regionale basis. In Nederland verkopen we Fairtrade International Certified Espresso en 30 procent Rainforest Alliance Certified™ Dark Roast Coffee.

Koffie Dunkin Donuts Sfeerimpressie
Menu